Leestijd: ca. 5 minuten

Elke minuut komen er vele uren beeldmateriaal bij, het is de grootste zoekmachine op Google na, het is snelst opkomende medium waar beeld verspreiders met spanning naar kijken. Wanneer breekt het tijdstip aan dat we via Youtube ons beeldend avondprogramma vullen, artiesten kijken met argusogen naar de frequentie en hoeveelheid beelden die er zijn van optredens etc.
Youtube groeit en blijft voorlopig groeien als kanaal. Velen gebruiken Youtube ook als kanaal om content te delen en tegelijk een grotere vindbaarheid te realiseren.

Op welke wijze kun je nu geld verdienen met Youtube? Dat is op zich redelijk eenvoudig. Wat je eerste moet doen:

  • ontwikkel en maak je eigen beeldmateriaal en video’s
  • zorg ervoor dat het materiaal authentiek en van jezelf is
  • zorg ervoor dat de copyrights van beeld, geluid en tekst is afgedekt
  • maak je eigen videokanaal/pagina aan in youtube
  • maak je video’s zichtbaar
  • iedereen heeft nu de mogelijkheid om de video’s te zien
  • ontwikkel een strategie dat het aantal kijkers toeneent

 

1 Gebruik Google Adsense

Bij het plaatsen van meerdere video’s is het te overwegen om Youtube partner te worden. Door dit partnership zal Google advertenties plaatsen, deze advertenties leveren meer op naarmate er meer naar de video’s wordt gekeken.
Vervolgens is het dus aan jou om de video zoveel mogelijk te delen, het aantal bezoekers omhoog te krijgen en daarmee het aantal mensen dat je video’s bekijkt groter wordt. De ads keren uit bij elke keer dat een video getoond of bekeken wordt.

 

2 Denk aan Affiliate Marketing en toepassingen

Door het werken met een goede affiliate partner kun je een link leggen naar het beeldmateriaal. Deze partner zorgt dan mede voor het verhogen van het aantal views. Maak een video die ook voor de affiliate aantrekkelijk is, koppel aan deze video een link description in de video zodat je het verkeer kunt monitoren.
Door het toenemende aantal views en bezoekers zal het product van de affiliate worden gekocht. Op deze manier krijg je in combinatie met de eerste punt een dubbele inkomstenstroom.

 

3 Verkoop je eigen producten

Door gebruik te maken van de eigen producten in de video’s kun je de call to action natuurlijk richten op traffic naar de eigen website om daar uiteindelijk verkopen uit te destilleren.
Zorg voor een goede video, vergroot de traffic alleen of met partners. Door het aantal kijkers op de video duidelijk te informeren is de kans op het kopen van het product groter.

 

4 Maak gebruik van intro-ads

Veel video’s starten met een korte advertentie van een aanbieder.
Nadat je er voor hebt gezorgd dat je video’s veel bereik hebben en goed bekeken worden kun je op verschillende manieren verrekenmodellen afspreken met adverteerders. Voor hen is een groot bereik belangrijk. Voor jou gaan de inkomsten stijgen bij meer adverteerders en meer views.

 

5 Verkoop je video

Dit wordt ook wel sponsoren van een video genoemd. Door het grote bereik en aantal mensen dat naar je video’s kijkt ben je aantrekkelijk voor partners en sponsoren. Hoe vaker de video’s van sponsoren worden bekeken hoe meer je aan deze sponsoren kunt door belasten.

 

6 Beoordeel producten van andere aanbieders

Omdat je uiteindelijk zelf een groot bereik hebt gerealiseerd en een grote aantrekkingskracht op kijkers ben je aantrekkelijk voor adverteerders of aanbieders van producten. Je kunt namelijk als aandachtstrekker in je netwerk een belangrijke rol spelen in het geven van een review van producten van sponsoren.

 

7 Verzamel donaties

Deze vorm van inkomsten realiseren kan goed werken voor fondsenwervers en goede doelen, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen.
Met het grote bereik kun je via een relevante video voor het doel waarvoor je fondsen wilt genereren ook daadwerkelijk mensen overhalen om een gift te doen. Bouw de call to action goed in en zorg bij het doneren voor zo weinig mogelijk drempels.

 

8 Verkoop links in je video’s

Ontwikkel en video en zorg dat deze veel wordt bekeken. Verkoop ruimte in de video door een link aan te bieden. Het verdienmodel is dan de “pay per click” op basis van de getoonde link. Let op dat je meerdere links kunt plaatsen in 1 video.

Het zijn 8 mogelijke modellen om geld te verdienen met de inzet van Youtube. Deze vormen kunnen natuurlijk ook worden gebruikt om Youtube in te zetten als aanjager voor het genereren van traffic naar de website.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.