Leestijd: ca. 2 minuten

6 Tips om te solliciteren met storytelling

Door storytelling te gebruiken in je sollicitatie, kun je je cv en motivatiebrief laten opvallen en een sterke band creëren met de werkgever. Hier zijn 6 tips om je op weg te helpen:

1. Kies het juiste verhaal: Denk na over je vaardigheden en ervaringen die relevant zijn voor de functie. Kies een anekdote of uitdaging die je vaardigheden en werkwijze in actie laat zien. Zorg ervoor dat je verhaal past bij de waarden en cultuur van het bedrijf.

2. Structuur je verhaal: Gebruik de STAR-methode om je verhaal te structureren: Situatie, Taak, Actie, Resultaat. Dit helpt je om je verhaal beknopt en to-the-point te houden.

3. Maak het boeiend: Gebruik levendige taal en beschrijvingen om je verhaal tot leven te brengen. Betrek de lezer door emotie toe te voegen en hem nieuwsgierig te maken naar de afloop.

4. Wees authentiek: Blijf trouw aan jezelf en je ervaringen. Vertel je verhaal op een manier die natuurlijk en geloofwaardig is.

5. Oefen je verhaal: Oefen je sollicitatieverhaal totdat je het vloeiend kunt vertellen. Dit helpt je om je zelfverzekerder te voelen tijdens het sollicitatiegesprek.

6. Gebruik storytelling in alle aspecten van je sollicitatie: Je kunt storytelling gebruiken in je cv, motivatiebrief, online profielen en zelfs tijdens het sollicitatiegesprek.

Bonus tip: Maak gebruik van krachtige werkwoorden en vermijd clichés.

Door deze tips te volgen, kun je storytelling gebruiken om je sollicitatie naar een hoger niveau te tillen en de baan te bemachtigen die je wilt.

Enkele hulpmiddelen:

Veel succes met solliciteren!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.