Leestijd: ca. 3 minuten

Met Canva maak je de mooiste ontwerpen, zelfs als je geen designer bent. Toch is het handig als je hier en daar een inspirerende tip in het achterhoofd houdt. Met deze 6 design tips gaan je design skills enorm toenemen, je wordt herkenbaarder voor je publiek en een stuk zichtbaarder op het grote internet en dat wil je als marketeer.

1. Stel merkmateriaal in

Logo’s, lettertypes, lettergroottes en kleurenpaletten heb je voortaan altijd bij de hand. Stel deze in op de homepagina en je ziet ze in de ontwerpen verschijnen als voorgestelde kleuren, automatische lettertypes en een aparte map met logo’s. Minutenlang zoeken tussen uploads behoort hiermee tot het verleden!

2. Vereenvoudig

Maak het jezelf en je templates niet te moeilijk, prop niet te veel woorden op je flyer of in je Facebook storie. Zorg voor veel witruimte en rust. Less is more. Als je je template druk maakt met veel woorden, zinnen, te veel kleuren en foto’s dan zorgt dit voor kortsluiting in het brein van de ontvanger. Kans is groot dat hij afhaakt, niet naar je event of workshop komt. Een beetje oefenen met minder in je templates is een mooie opdracht. Laat de volgende keer is een van je elementen weg. Is dat een verbetering aan je ontwerp?

3. Gebruik de contentplanner

In Canva kun je niet alleen gave content creëren, je kunt het ook meteen inplannen voor publicatie. Handig voor socialmedia-posts die je in een contentkalender overzichtelijk wil maken.

4. Gebruik foto’s van hoge kwaliteit

Mooie visuals maken of kraken je ontwerp. Uiteraard mag je de foto’s gebruiken die je met je smartphone hebt getrokken, maar zorg er dan voor dat ze van uitstekende kwaliteit zijn. Laat iemand kritisch mee kijken. Het is toch zonde als je super veel geld uitgegeven hebt aan een pracht van een website en dat zet die vol met foto’s van slechte kwaliteit. En dit kom je meer dan eens tegen. Geen idee waar je mooie foto’s vindt? In deze blog bespreek ik meer dan 50 websites. Daar ga je vast wat vinden.

5. Animeer je designs

Breng je ontwerpen tot leven met animaties. Laat tekst verschuiven, afbeeldingen vervagen en nog veel meer.

6. Makkelijk te lezen lettertype

Is je lettertype duidelijk leesbaar of moeten mensen teveel moeite doen? Als ze te hard moeten nadenken, zijn ze weg. Je krijgt nu eenmaal teveel prikkels, je brein gaat selecteren. Zorg er verder ook voor dat je niet meer dan 2 à 3 lettertypes gebruikt in je ontwerpen en om te weten of alles wel goed bij elkaar past. Google het even en je ontdekt waarschijnlijk enkele waardevolle tips. Verder biedt Canva je een heleboel toffe lettertypes aan en zelfs nog meer als je in de betaalde versie werkt. Je hebt dan zelfs de mogelijkheid om je lettertype ergens anders aan te kopen en op te laden. Zo word je wel zeer uniek in het maken van inspirerende afbeeldingen voor je onderneming.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.