Leestijd: ca. 4 minuten

TikTok blijft maar groeien. Wil jij ook in 2022 beter presteren op TikTok, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder, want wij hebben 6 supertips om jouw TikTok kennis eens flink bij te spijkeren.

Video’s downloaden

Een video tikken en vasthouden tot keuzes om deze op te slaan, op te slaan in favorieten en andere opties lijken de eenvoudigste methode om TikTok-video’s op te slaan. Bovendien kan Tikvideo eenvoudig op uw apparaat worden verzameld door de optie Video opslaan te kiezen.

Gebruik van geluiden

Als je klaar bent met het bekijken van video’s, wil je misschien een TikTok maken met een van de geluiden die je in een ervan hoorde. Dit kan door simpelweg op de draaiende schijf rechtsonder in een video te klikken met het geluid dat je leuk vindt.

De knop “Gebruik dit geluid” verschijnt in het midden van het scherm, zodat je er een video van kunt maken. TikTok-video’s kunnen ook worden vastgelegd, en dan kan het geluid worden gevonden door op de naam te zoeken (dit kan een beetje vervelend zijn).  

Toevoegen aan favorieten

Voeg een video of geluid toe aan je favorieten door de bovenstaande stappen te volgen (tik en houd de video vast of klik op het pictogram rechtsonder) en kies “Toevoegen aan favorieten” wanneer het wordt geopend in het pop-upmenu dat verschijnt. Vervolgens kun je via het pictogram “Profiel bewerken” rechts van “Favorieten” je favorieten in je profiel vinden (die alleen JIJ kunt bekijken). 

Gebruik de juiste hashtags

Ook op TikTok maak je gebruik van hashtags om je bereik te vergroten. Wij raden steeds aan om 2 à 6 hastags te verbruiken. Hoe meer hashtags je gebruikt, hoe meer kans je in de feed van andere TikTokkers terechtkomt. Maar je hebt op TikTok niet veel ruimte voor een uitgebreide tekst, waardoor hashtags direct in beeld komen. Je moet er dus op letten dat je niet het halve beeld vult met hashtags. Protip: gebruik de hashtag #foryou om op de ForYou-feed terecht te komen. Die pagina is eigenlijk de ‘discover’pagina.

Als onderneming kan het bijzonder interessant zijn een eigen branded hashtag te lanceren!

Doe mee aan hypes en challenges

Als je snel het aantal volgers wil vergroten, dien je in te spelen op de hypes en challenges van het moment. Als je door de ForYou-feed scrollt, merk je al snel op welke dansjes en challenges een echte hype vormen. Speel hier actief op in. Als bedrijf kan je steeds meedoen aan zo’n challenges of een dansje opnemen. Op deze manier zet je het bedrijf op een menselijke manier in de kijker waardoor de vertrouwensband tussen het bedrijf en de volgers sterk toeneemt.

Wees grappig

Wanneer mensen je grappig vinden, is er meer kans dat ze je gaan beginnen volgen én dat ze je video gaan delen. Op die manier kom je dan op de ForYou-feed terecht en gaat de bal aan het rollen. Je kan even de proef op de som nemen en kijken welke TikTok’ers je zelf volgt. De factor humor zal hierin vaak de doorslag geven. Dit biedt eveneens de kans op de menselijke kant van het bedrijf te laten zien.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.