Leestijd: ca. 2 minuten

Je neemt het maken van goede blogs serieus en probeert zoveel mogelijk backlinks te krijgen? Concentreer je liever op het maken van interessante en relevante content die andere sites motiveert om naar je te linken in hun tekst. Maar hoe maak je zulke content zodat ze niet om je heen kunnen? We geven je 5 tips.

Tip 1: Voeg sjablonen toe aan je content

Het opnemen van een sjabloon in een blogpost is een uitnodiging om links aan te trekken. Andere sites kunnen je praktische sjabloon aan hun doelgroep aanbieden zonder er een helemaal opnieuw te hoeven maken. Gebruik ook het woord ‘sjabloon’ als ankertekst, die zorgt eerder voor een backlink. Er zijn verschillende manieren om een sjabloon te maken. Het gratis programma Canva kan je hier heel goed bij helpen.

Tip 2: Zet tools in

Heb je een gratis tool van je product of dienst? Zet deze optimaal in, het trekt veel backlinks. Heb je dit niet, wees dan creatief.:

Als je geen gratis tool van je product of services hebt, wees dan creatief. Voeg bijvoorbeeld een relevante rekenmachine toe aan je content, het kan de backlinks van je artikel een flinke boost geven.

Tip 3: Maak een quiz

Mensen vinden het leuk om vragen te beantwoorden en te bekijken hoe ze het ervan af gebracht hebben. Gebruik tools zoals Typeform en LeadQuizzes om een quiz te maken.

Tip 4: Voeg originele grafieken en infographics toe

Statistische berichten zijn ideaal voor het maken van originele afbeeldingen, grafieken en infographics. Gebruik in de ankertekst de woorden ‘afbeelding’, ‘grafiek’ of ‘infographics’ voor meer backlinks. Hoe? Oberlo maakt bijvoorbeeld afbeeldingen voor statistische berichten. Maar ook met Canva maak je prachtige visuals.

Tip 5: Voeg interne links toe

Refereer in je content aan andere plekken op je website die relevant zijn voor je huidige content. Het vergroot de autoriteit van je website te vergroten en maakt je content waardevoller.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.