Leestijd: ca. 3 minuten

Bijna iedereen kan een e-mail sturen, maar de mail-app van Google is veel meer dan dat. Je moet alleen weten waar die handige trucs te vinden zijn. In dit artikel geven we je 5 tips om het meeste uit Gmail te halen.

1. Donkere modus instellen

Gmail is een mooi ontworpen e-mailapp, maar behoorlijk fel. Als je ’s avonds nog aan het mailen bent, zet je daarom beter de donkere modus aan. Deze functie zorgt ervoor dat, zoals je van de naam mag verwachten, Gmail op donker wordt. Witte vlakken worden donker en omgekeerd. Ga als volgt te werk om de donkere modus van Gmail in te schakelen:

Open de Gmail-app op je Android-telefoon;

Tik op de drie balken linksboven;

Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen’;

Selecteer ‘Algemene instellingen’ en vervolgens ‘Thema’;

Tik vervolgens op ‘Donker’ en voila!

2. Houd je inbox schoon

Zeg je e-mail, dan zeg je helaas ook spam. Opdringerige berichten zijn moeilijk te vermijden, maar gelukkig kun je Gmail trainen om spam te herkennen.

Heb je een onzinnige/opdringerige/nutteloze e-mail ontvangen? Houd vervolgens het bericht ingedrukt en tik op de drie stippen rechtsboven in het scherm. Kies dan voor ‘Spam melden’. Door consequent onzinnige berichten te melden, leert Gmail steeds meer welke e-mails er niet door mogen.

3. Maak taken

Gebruik je Google Tasks om herinneringen te maken? Vanuit Gmail voeg je in één klap e-mails toe aan de taken-app. Zo vergeet je niet te reageren op die ene belangrijke mail. Je hebt zowel Gmail als Google Tasks nodig voor deze functie:

Open een e-mail in Gmail en tik op de drie stippen rechtsboven;

Druk op ‘Toevoegen aan Taken’ onderaan het menu;

Tik vervolgens op ‘Bekijken’ om de nieuw aangemaakte taak af te ronden met bijvoorbeeld een datum, tijd en subtaken.

4. Plan e-mails

Wil je in Gmail een e-mail inplannen die pas een maand later wordt verstuurd? Welke kan! Als je klaar bent met het typen van een e-mail, druk je op de drie stippen rechtsboven in het scherm. Kies dan voor ‘Verzending plannen’ en geef aan wanneer het bericht de digitale deur moet verlaten.

5. Weergave wijzigen

Wist je dat Gmail drie soorten ontwerpen heeft? Naast de standaard uitvoering kunt u ook kiezen voor ‘Ruim’ en ‘Compact’. De eerste maakt e-mails, buttons en teksten groter, terwijl Compact zoveel mogelijk informatie op één scherm propt. De weergave in Gmail wijzigen:

Open de Gmail-app en tik op de drie balken linksboven;

Kies ‘Algemene instellingen’ en vervolgens ‘Densiteit oproeplijst’;

Geef vervolgens aan hoe klein/groot de weergave moet zijn en tik op ‘Ok’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.