Leestijd: ca. 3 minuten

Nu we zo meteen 2023 ingaan, is het marketinglandschap ingrijpend veranderd. De verkopen tijdens de feestdagen stegen met 3% op jaarbasis en de online verkopen stegen met 49% in vergelijking met 2019.

Hoewel dit zeker een schot in de roos is voor kleine bedrijven, is er nog veel dat je kunt doen om nieuwe klanten aan te trekken en nog meer omzet te genereren in 2023.

Daarom hieronder 5 ideeën om 2023 met een knal te beginnen.

1. Stuur een nieuwjaarsmail

Als het gaat om marketingideeën voor het nieuwe jaar, is er niets eenvoudiger dan een e-mail sturen. Er is geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan geluk te wensen aan de mensen om wie je geeft.Voor kleine bedrijven zijn deze mensen uw klanten. Met je nieuwjaarswensen moet je ze laten zien dat je om hen geeft.

2.Schrijf een wedstrijd voor inspirerende citaten uit

Nieuwjaarsdag is ook de dag waarop mensen goede voornemens maken. Veel mensen maken goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar.Een van de beste marketingideeën voor het nieuwe jaar is het organiseren van een inspirerende prijsvraag.

3. Denk ook aan traditionele marketing

De marketingideeën voor het nieuwe jaar mogen niet alleen beperkt blijven tot online marketing.Hoewel je bedrijf het geweldig online doet, is het een slim idee om ook aan traditionele marketing te denken.Als je fysiek aanwezig bent, kun je je etalage opfleuren met een nieuwjaarsthema. Dit is een van die zwaar onderschatte, maar belangrijke marketingideeën voor het nieuwe jaar 2023.

4. Maak een kalender voor 2023

Nog een van de beste marketingideeën voor het nieuwe jaar is het maken van een kalender voor het komende jaar. Overweeg een aangepaste kalender te maken en deze naar je trouwe klanten te sturen. Je  kunt dit zelfs aanbieden als een add-on bij de vakantie-aankopen van je vaste klanten.

5. Lanceer nieuwe producten

Een van de meest populaire nieuwjaars marketingideeën voor bedrijven is het lanceren van nieuwe producten aan het begin van een nieuw jaar. Een geweldig marketingidee voor het nieuwe jaar is om in december marketingcampagnes te houden, die uiteindelijk leiden tot de productlancering. je kunt het product lanceren zodra de klok middernacht slaat.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.