Leestijd: ca. 3 minuten

Tenzij je onder een steen hebt gelegen, heb je waarschijnlijk gehoord dat Elon Musk een slordige $ 44 miljard heeft uitgegeven om Twitter te kopen. En hoewel Musk blijkbaar alleen van plan was om enkele nieuwe functies toe te voegen en het platform te verbeteren, zijn veel gebruikers van plan om over te stappen .

Daarom presenteren wij hieronder 5 alternatieven voor Twitter.

Counter Social is het no-nonsense alternatief voor Twitter. Het platform heeft een vergelijkbaar formaat, in die zin dat je berichten van 500 tekens kunt delen, maar de app heeft geen advertenties, bots, internettrollen aldus de site. Counter Social is zelfs gecrasht vanwege de grote vraag, dus het is een understatement om te zeggen dat het platform al behoorlijk populair blijkt te zijn.

Substack is een iets meer op maat gemaakt platform dat het beste past bij creatieve schrijvers. Dat meldt de Substack-website(opent in nieuw tabblad), het platform “Maakt het eenvoudig om een ​​publicatie te starten die geld verdient met abonnementen”. Op het eerste gezicht is Substack een platform voor e-mailnieuwsbrieven, maar eigenlijk is het zoveel meer dan dat, met de mogelijkheid voor gebruikers om ook te bloggen en te podcasten.

Mastodon is waarschijnlijk het alternatief voor Twitter dat het meest op Twitter lijkt. Het volgt hetzelfde formaat van ‘microblogging’, maar het heeft een aanpasbaar beleid dat ‘Mastadon Instances’ wordt genoemd. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij het platform, worden u verschillende vragen gesteld over wat u graag in uw feed wilt zien (NSFW, spam, links naar illegale inhoud, enz.). En afhankelijk van uw antwoorden kunt u zich dan aansluiten bij een ‘Instance’ die specifiek is afgestemd op je voorkeuren.

Minds is voor influencers en makers van sociale media. Of je nu mensen naar je website of je andere sociale media-accounts wilt leiden, met de ingebouwde analysetools kun je bijhouden hoeveel mensen je berichten in de loop van de tijd zien, waardoor je advies krijgt over hoe jij je zichtbaarheid kunt vergroten.

Als je op zoek bent naar een professioneel  microblogplatform en je het niet erg vindt om elke maand een beetje te betalen, dan is Micro.blog misschien wel de perfecte plek voor jou. In plaats van een vervanging voor Twitter, is Micro.blog een ander hulpmiddel voor degenen die hun bereik op sociale media willen vergroten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.