Leestijd: ca. 2 minuten

Of je nu nog steeds rouwt om het einde van Google Analytics per 1 juli 2023 of niet van de GA4-ervaring houdt of een meer privacy vriendelijke tool nodig hebt, het goede nieuws is dat er tal van gratis en betaalbare Google Analytics (GA)-alternatieven zijn. We hebben de 10 beste voor je op een rijtje gezet.

  1. Matomo (voorheen Piwik): Een open-source webanalysetool die je op je eigen server kunt installeren en volledige controle over je gegevens biedt.
  2. Clicky: Een gebruiksvriendelijke webanalysetool met realtime gegevens, heatmaps en een focus op gebruiksvriendelijkheid.
  3. Adobe Analytics: Een geavanceerde oplossing voor grote bedrijven die diepgaande analyse en rapportage biedt, evenals integratie met andere Adobe-marketingtools.
  4. Mixpanel: Een analysetool die zich richt op het volgen van gebruikersgedrag binnen je applicatie, inclusief geavanceerde functies zoals trechters en cohortanalyse.
  5. Open Web Analytics: Een open-source webanalysetool vergelijkbaar met Google Analytics, maar met volledige gegevensprivacy en controle.
  6. StatCounter: Een eenvoudige webanalysetool met realtime gegevens en gedetailleerde bezoekersstatistieken.
  7. Woopra: Een realtime klantanalyseplatform dat gegevens van verschillende kanalen integreert en gedetailleerde gebruikersprofielen biedt.
  8. Heap Analytics: Een tool die automatisch alle gebruikersacties vastlegt en je helpt gedragspatronen te begrijpen zonder vooraf geconfigureerde gebeurtenissen.
  9. Kissmetrics: Een analyseplatform dat gericht is op het volgen van individuele gebruikersgedrag, conversies en retentie.
  10. Hotjar: Hoewel geen directe vervanging voor Google Analytics, biedt Hotjar tools voor het volgen van gebruikersgedrag met behulp van heatmaps, sessie-opnames en enquêtes.

Het kiezen van het beste alternatief hangt af van je specifieke behoeften en budget. Het is raadzaam om elk van deze tools te onderzoeken en te evalueren om te bepalen welke het beste bij jouw situatie past.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.