Leestijd: ca. 1 minuten

13 Januari 2009 vond er een gecombineerde IAB-IPAN borrel plaats. Videoreporter Aleida vroeg zich daarbij af: ‘Wat is je voorspelling voor 2009 daar waar het gaat om internet?’

Over de auteur

15 reacties

 1. Sjef Kerkhofs

  Ik denk by the way wel weer dat de ‘internetjongens’ veeeeeeel te snel op de zaken vooruit lopen. ‘Internet alleen maar mobiel’….in 2009…never nooit niet! We mogen al blij zijn als de grote massa mobiel internetten enigszins gaat accepteren dit jaar.

  Beantwoorden
 2. Marc Petersen

  Het zal zeker een mix worden. Mobiel zal zeker de massa bereiken maar dan vooral met Adroid, iPhone, Blackberry? en de nieuwe Palm als voortrekkersrol. Wat betreft Android heel erg benieuwd wat er op interface ontwerp aan gaat komen.

  Beantwoorden
 3. Sjef Kerkhofs

  @Stijn: precies, dat bedoel ik haha. Natuurlijk komt het steeds dichterbij, maar uitspraken als ‘internet gaat in 2009 alleen nog maar mobiel’ kan ik toch echt niet serieus nemen 😉 Maar die uitspraak zal ook wel niet geheel serieus bedoeld zijn hoop ik.

  Beantwoorden
 4. Simon

  Ik ben het met jullie eens dat mobiel het nog niet gaat worden in 2009. De iPhone heeft dan wel een enorme boost gegeven, maar is het nog onvoldoende voor een doorbraak in 2009. Ik gok eerder dat social media groter word en dat er meer gebruik zal worden gemaakt van web 2.0 toepassingen en dergelijke webapps.

  Beantwoorden
 5. Anne Jan

  Ook ik denk dat dit jaar het mobiele internet echt gaat doorbreken. Vooral als ik de ontwikkelingen zie rondom het opensource besturingssysteem Android. Dat gaat het helemaal worden in ontwikkelingslanden, maar ook bijvoorbeeld in India.
  Heb zo even geen stats bij de hand, maar geloof mij maar dat het mobiel internet (bijna ;)) exponentieel gaat groeien.

  Beantwoorden
 6. Pieter van Luijt

  Ik merk wel dat ik zelf wel steeds vaker mobiel internet. Maar ik geloof niet dat het definitief doorbreekt in 2009. Wel mooi om te zien dat iedereen het er wel over eens blijkt te zijn!

  Beantwoorden
 7. Anne Jan

  @Pieter
  Ik schat begin volgende maand de release van de G1 in NL. In de US istie natuurlijk al een hele poos te verkrijgen (dacht vanaf oktober al!).

  @Simon
  En toch denk je niet dat het door gaat breken?

  Beantwoorden
 8. Simon

  @annejan
  Misschien komt het door dat er al sinds 2002 word gezegd det mobiel internet dit jaar doorbreekt. Al zijn er wel genoeg reden waarom het dit jaar zou kunnen door breken. Er zijn geschikte mobieltjes, bereik word steeds beter, abbo’s worden goedkoper, meer toepassingen. Ik denk dat de “gewone burger” niet zo snel is. Die blijven nog wel even vast houden aan de dingen die gewoon werken, zoals smsen.

  Als geloof ik wel wat je zegt over Afrika en Azië, daar gaat en is het al groots aan het worden. Maar daar ontbreek dan ook het hele vaste (telefoon)net en is mobiel internet de enige manier om contact te hebben.

  Beantwoorden
 9. Vincent Neve

  @Simon

  Je haalt een goed punt aan, de grote massa gaat altijd minder snel dan wij denken. De voorwaarden voor een brede boost van mobiel internet zijn zeker aanwezig, maar zoals je aangeeft zijn die volgens ons al meer jaren aanwezig. Ik denk ook niet dat de grote massa 2009 al HET jaar van mobiel internet gaat maken.

  Beantwoorden
 10. Pieter van Luijt

  @Simon:
  Voor de ‘gewone burger’ kan zelfs smsen nog een hele uitdaging zijn. Het gebruik van mobiel internet zal in ieder geval zeker weer toenemen komend jaar. Het is het stadium van de early adopters in ieder geval al ruimschoots voorbij.

  @Anne jan
  Ik had het over mooie toestellen ;)!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.