Leestijd: ca. 2 minuten

Deze week in BijgespijkerdTV weer een klassieker. Het betreft de registratie van een presentatie tijdens de O’Reilly Open Source Convention (OSCON) 2006. Inderdaad, 5 jaar oud.

In internetjaren is dat ongeveer een generatie. En grappig genoeg lijkt dat terug te zien in de kwaliteit van de video. Maar de presentatie zelf heeft nog niets aan kracht ingeboet.

Dat komt deels door het onderwerp van de presentatie: Identity 2.0. Ofwel: identiteitsmanagement waarbij de gebruiker centraal staat en de gebruiker niet meer voor elke site een nieuw profiel hoeft op te zetten. In de afgelopen jaren zijn er natuurlijk wel initiatieven geweest als OpenID geweest en steeds meer websites laten gebruikers inloggen met hun Facebook- of Twitter-account. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg aan mogelijkheden, zoals Hardt aantoont.

Maar de kracht zit hem vooral in de wijze van presentatie. Een stormachtig verhaal, krachtig ondersteund door tekst en beeld. Als je de gemiddelde presentatie van vandaag de dag bekijkt, lijkt het toch dat we op dat vlak in de afgelopen 5 jaar minder stappen voorwaarts hebben gemaakt. Alleen al daarom is deze video erg de moeite waard. Laat je vooral inspireren door Hardts stijl!

Over de auteur

Doet dingen bij @marketingfacts en @onlinetuesday. Zoekt antwoord op de vraag: heeft het leven eigenlijk nog wel onzin?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.