Leestijd: ca. 2 minuten

Routeplanner TomTom heeft zijn diensten onlangs gratis online geplaatst. Of het een juiste marketingroute is zal de tijd uitwijzen. De release van deze gratis online TomTom inclusief actuele verkeersinfo is zeer goed getimed. Zaterdag 7 februari meldde het altijd kritische TV-programma Kassa nog dat veel (online)routeplanner maar matig, redelijk of zelfs slecht werken.

Het consumentenprogramma Kassa brandde achtereenvolgens Routenet.nl, de Shellgeostar.nl maar ook de Route 66 NL en de CD-foongids van KPN af. Kassa is duidelijk: ‘Met de meeste routeplanners kom je er wel, maar je hebt eigenlijk ook nog een kaart en of plattegrond nodig. Een routeplanner is dan ook geen gids. Je moet het veel meer zien als een adviseur. De meeste zijn (nog) niet helemaal zelfstandig te gebruiken. Dat zal vast en zeker gaan veranderen in de nabije toekomst!’

De online beschikbare TomTom kent al snel een feest-der-herkenning. Eenvoudig is deze online TomTom gezien de bijna gelijke manier van gebruiken als de (offline) TomTom. Daar waar het populaire Routenet.nl steken laat vallen met snelheid van opvragen als ook de usability van de interface, pakt routes.tomtom.com het simpel maar compleet aan.

Handig is het in de route en kaart plaatsen van de actuele verkeersinformatie.  Standaardopties als de Thuislocatie, de Laatste bestemming, het printen maar ook delen van de kaart en de vele AJAX-technieken in de bediening maken deze bèta-versie al zeer compleet en prettig in de omgang.

TomTom-kannibalisatie of crossmediala cross-selling. We vertrouwen op de juiste richting van Tom.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.