Leestijd: ca. 3 minuten

Justin Schuh is in 2009 aangenomen door Google als Information Security Engineer. Op dit moment is Schuh één van Google zijn Tech Lead Managers bij Google Chrome. Zijn taak? Het invoeren van preventieve maatregelen op het gebied van de infrastructuur bij Google Chrome. Met als doel het optimaliseren van de veiligheid en het voorkomen van aanvallen van buitenaf. Schuh is een online security expert en heeft onlangs enkele tips gegeven over online veiligheid! Bonque, de ict vacaturesite, heeft 5 tips voor jullie op een rij gezet (met dank aan Business Insider).

 

1. Vermijd het gebruik van publieke computers en als je een publieke computer gebruikt is het goed te beseffen dat alles wat je doet voor het publiek in te zien is.

Stel je bent aan het werk op een publieke computer, bijvoorbeeld in een hotel of openbare bibliotheek, raadpleeg dan niet je accounts die gevoelige informatie bevatten. Zoals bijvoorbeeld je bankrekening. Waarom niet? Volgens Schuh is het beveiligen van zulke systemen een te grote last voor systeembeheerders. Vandaar dat zulke systemen vaak kwetsbaar zijn.

 

2. Gebruik verschillende wachtwoorden voor al je verschillende diensten.

Ja dat klopt, het onthouden van heel veel verschillende wachtwoorden kan aanvoelen als heel veel werk. Maar het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor elk account brengt je onnodig in gevaar.
Met behulp van password managers kun je een duidelijk overzicht creëren van al je sterke wachtwoorden. Hier een overzicht van de beste password managers van 2015.

 

3. Maak gebruik van twee-staps-verificatie wanneer mogelijk.

Bij twee-staps-verificatie wordt een toegangscode naar een vertrouwd apparaat gestuurd om in te kunnen loggen. Het voordeel van twee-staps-verificatie is dat je een extra ‘beveiligslaag’ toevoegt aan je account. Hackers hebben als gevolg daarvan niet meer genoeg aan je gebruikersnaam en wachtwoord. Schuh zegt hierover: “Een groot deel van de drive-by aanvallen kan aanzienlijk worden verminderd door middel van twee-staps-verificatie.”

 

4. Denk twee keer na voor het installeren van een nieuwe plug-in.

Over de jaren heen zijn er steeds meer malware plug-ins gekomen voor Google Chrome die problemen opleveren. De plug-ins worden gedownload door de gebruiker (soms zelfs na waarschuwing van de browser) en dan bestaat er een kans dat de plug-in volledige toegang krijgt tot alles wat je in jouw browser doet.
Kortom, doe goed onderzoek voordat je een nieuwe plug-in installeert. Een makkelijke manier om dit te doen is door simpelweg de naam op te zoeken in Google en zien wat het oplevert.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.